Monday, December 3, 2012

# Tokyo Trip Day 4 - Tokyo DisneySea

Hello readers...jom continue 4th day trip plak...pagi2 lg pas breakfast we all trus gerak pegi Maihama...ape yg ade kat sini ek??? Disneyland & DisneySea la...yeehaa...Alhamdulillah cuaca adelah not bad...so, sampai je, time untuk cari hotel la plak...ingat dekat tapi x nmpk lgsg dr station tu...jln punye jln kitorg pun tanye la sorg Japanese guy ni...walaupn ckp cam ayam & itik tapi dia sgt2 b'iye nak explain & tunjuk camne nak tuju ke hotel tu...thumb up for him...hehehe...actually dia pun x brape pasti mane letaknye hotel kitorg ni, tp dia usaha tanya kwn dia sbb nk gak tunjuk kat kitorg camne nk pegi...mula2 dia bg slh direction, tp b'sungguh dia kejar kitorg dr blakang & betul kn direction tu...adoi..alangkah bgsnye kalo org M'sia camni...huhu...

Jln punye jln jumpe la hotel kitorg tu...nama hotel tu Mystays Maihama...nak check in x bleh lg, so kitorg just tinggalkn beg je dulu...handbag pn aku tgl sbb mls nk bawak...kat Jepun mmg x payah kesah la tinggalkn brg, x de sape nak amek/curi punye...hahaha...from our hotel bleh jln kaki je pegi DisneySea...sampai je tgk Q adelah sgt panjang...fuhhh....padahal weekday kot...nk x nk tabah je la beratur kn...naseb sejuk...hahaha...we all decided utk amek 2 day pass skali ngan Disneyland...total is 10,700 yen...lbh kurg RM400+ camtu....slightly mahal dr HK...tp x heran la sbb Tokyo lg besar kot...bila dpt masuk je tgk crowd fuyooo ramai giler...x pegi skolah/keje ke org Jepun ni???? majority mmg org jepun je..tourist adelah sgt sikit...huhu...

Ape yg aku bleh kate memang excellent landscape DisneySea ni...ade 7 park dalam tu...aku mmg x sempat pun nak visit sume...kaki sakit kot jln...besar sgt & org super ramai...nak naek ride sume beratur panjang giler...lgpun aku adelah penakut, so x byk yg aku brani naek...haahaha...antara Park yg ade kat dlm ni is Mediterranean Harbor, American Waterfront, Mysterious Island, Mermaid Lagoon, Arabian Coast, Port Discovery & Lost River Delta...antara ride yg famous kat sini plak Tower of Terror, Raging Spirits, Journey to the Center of the Earth & Indiana Jones Adventure...sume tu Q masyaAllah...rasenye sejam pun x tentu sampai turn...gilo...so, for those yg nk pegi sila la amek Fast Pass siap2 ye utk potong Q...ahahaha...

Actually cam kitorg adelah rugi sbb smpi dh tgh hari, so mmg x dpt nk naek macam2...end up dh petang baru kitorg naek ride...tu pn 2 ride je sempat...lgpun kitorg nak tgk parade..hahaha...aku sempat naek Storm Rider & Indiana Jones Adventure je...huhu..best gak la...jerit jgn x jerit...hahaha...kesian ibu kene tunggu kat luar...sejuk plak tu...tu yg aku x bleh nak naik macam2 gak...kesian kat ibu...hubby plak kalo aku naek baru dia nak naek...huhu...so, x pe la, jd la tu kn...kat sane jumpe macam2 Disney character gak...Captain Jack Sparrow pun ade...hahaha...patutnye ade firework tapi sbb keadaan angin yg kuat so, cancel...keciwa...huhu..ade night parade je...ok la tu..cantek gak...

So, for those yg suke scary & adventure ride bleh la try pegi DisneySea...dia memang lain dr Disneyland...aku x puas sbnrnye...insyAllah ade rezki pegi lg...kekekee....enjoice the picas :)

 kat Indiana Jones Adventure




hampir nak sebat 1...kot2 kuar Jin ke kn..wakakaka... 

the parade 







 Tower of Terror











1 comment:

  1. visiting here with a smile. take care.. have a nice day ~ =)

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    ReplyDelete