Tuesday, February 7, 2012

# Product Review: Nature Republic Aloe Vera Soothing Gel


Hello readers...today aku nk review my first product from Nature Republic...the product is Aloe Vera Soothing Gel...before aku citer lebih details, aku nk kenal kn dulu brand Nature Republic ni...this originally from Korea...bahan2 yg digunakan more to bahan semulajadi...product ni quite hot kat Korea...camne aku tau pasal produk ni? of kos la from yotube..hahaha...kalo ade mase lapang aku mmg suke tgk video pasal korean produk review...hehehe...the price for soothing gel is RM39.90 which comes together with sample size of BB cream...


The gel don't have any color tapi ade bau yg menyenangkn...the gel contains 92% organic aloe vera kalo x silap...gel ni multi purpose actually...u all bleh refer photo below untuk kegunaan gel ni...for me aku gune as moisturizing cream & hubby gune as after shave cream...gel ni mmg cepat meresap ke kulit & bleh rasa fresh pas sapu kat muka...apa yg aku prasan kulit pun kurang oily bila sapu gel ni...so, sgt sesuai gak utk jdkn makeup base (^^,) some said gel ni sangat bagus utk kurangkn scar yg ada kat kulit...maybe sape2 yg nk try hilangkn parut2 jerawat or luka kat kulit bleh try apply gel ni...


Overall aku bg 4.5 star out of 5...the price yg sgt reasonable untuk bekas yg besar camtu mmg m'jimatkan & boleh pakai lame...this product mmg recommended sgt (^^,)v

10 comments:

  1. owww...wat losen ut kulit super dry bole x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bleh je....dh name pn multi purpose...hihi....

      Delete
  2. Replies
    1. bleh dapatkn kat Outlet Nature Republic Times Square, Sunway Pyramid, Fahrenheit88 ;)

      Delete
  3. Salam dear...berape ringgit ek harge nye?

    ReplyDelete
  4. Ad sesiapa berminat aloe vera gel 92% or 98% meh nak kongsi ...sy ad kawan jual online boleh percaya punya suplier....dye jual harga rm 28 include postage bestnye ad free gift lagi...klu nk pm no 011 52897268 x smpai seminggu brng daa smpai ..sy just nk share mmg produk nature republik famous ....kwn2 pon shorkan

    ReplyDelete
  5. Ad sesiapa berminat aloe vera gel 92% or 98% meh nak kongsi ...sy ad kawan jual online boleh percaya punya suplier....dye jual harga rm 28 include postage bestnye ad free gift lagi...klu nk pm no 011 52897268 x smpai seminggu brng daa smpai ..sy just nk share mmg produk nature republik famous ....kwn2 pon shorkan

    ReplyDelete
  6. Sye school student lagi .boleh tak saya apply dulu aloe vera ni sammpai kering.pastu apply day cream? (Sebelum gi sekolah)Ade kesan buruk tak sis? Huhu .harap sis reply ye

    ReplyDelete
  7. i wear elianto 98% aloe vera. memang soothing je kulit. rasa xberminyak

    ReplyDelete