Saturday, October 30, 2010

# B2B EVP AWARD JULY-DEC 2009


Hi readers...igt x dlm entry Kahwen3...aku ade mentioned pasal free honeymoon kn...kekekee...ni la yg aku nk story...sure u all wondering sape la yg sgt baek hati nk sponsor my honeymoon kn...hahahaha....actually my company yg tibe2 t'baek hati nk sponsor my honeymoon tu...wakakaka....aku dpt voucher for vacation worth 1,250 EURO...yeehaaaa!!!! after convert lebih kurg RM5k gitu la....Alhamdulillah syukur~~~

This present for Shell B2B EVP (Executive Vice President) Award yg aku won for Asset Divestment project yg aku dok pulun for 2 years ni....aku & my boss menang for Malaysia...yeay again for us...b'baloi gak la aku dok ngadap bende alah tu hari2 smpi rase nk t'muntah dah....wakakakaa....yg plg syiok aku received good news ni ngam2 b4 my wedding...so, mmg dlm otak nk gune utk honeymoon la kn....ni la org kate rezki kahwen....hahahaha....aku b'jaya abiskn lbh kurg 4k for honeymoon kat Phuket....kalo sdn bhd expenses sume mau pengsan akak...hahaha....balance aku gune utk beli flight ticket to Hong Kong....that's why la aku planning sakan for our vacation...kekekeke....

Wlpn aku x pnh dapat bonus tp this award lg b'makne dr bonus  cuz this award antara yg paling ssh nk dpt & aku 1st contract staff yg dapat this award....thanks for my boss yg also nominate aku for this award....heheheh....mule2 dpt email tu mmg cam x caye tp tu la org kate kalo dh rezki tu cpt ke lmbt akan dpt gak....mmg syukur sgt2....Alhamdulillah~~~

dapat ni gak.....hehehehe

other winners....aku & boss (Yip Yoke Hwa) for Malaysia & others from Thailand, HK, Pakistan, S'pore, Brazil, Chile & Argentina gak...yeay~~~

# My Wedding Video...finally~~

Finally dapat gak share my wedding video kat u all....special thanks to LH Media for nice clip...enjoice~~

video


Monday, October 25, 2010

# Kahwen..Kahwen...Kahwen...

Holla....dh b'sawang yg amat dahsyat blog ni rasenye....dh lame x m'blog....suddently mood tu maen sorok2 plak....huhuhu....ni pn while waiting for my mum to finish her meeting with all those mat saleh ngok ngek yg suke kaco time org nk balik...arrrghhhh!!!! stress t'pakse ditonjolkn di sini yea....hohoho....

Lately hadir few weddings  & engagement my fren yg finally dh sampai seru.... hahaha....sgt2 syok tgk kwn2 yg dh kawen & engaged ni...t'igt plak time aku dulu...kekeke...bile tgk pelamin bagai rase nk je gi posing kat sane...nnt kang org kate over plak kn....wakakakakaa....tp di sebalik keseronokan tu sume kene pk brape byk $$$$ yg kene spend kn....sume bakal pengantin akan pening bile pk pasal tu...aku pn dulu camtu gak...

Ape yg aku bleh advised, gigih la kumpul duit bila u all dh t'pk psl kahwen sume...skang busuk2 pn 30k mesti ade dlm tgn yea...ape yg bleh jimat tu try la jimatkn...bukan kate jimat majlis akan cikai je...kalo u all pandai cari pakej yg x mahal tp cantek why not kn...remember MAHAL X SEMESTINYE GRAND yea kwn2...hehehe...cam aku pn dulu mane amek pakej yg famous2 pn...yg penting kite tau tahap kemampuan kite kat mane...frankly speaking aku mmg byk dibantu oleh my luvly parents tp at the same time aku & hubby time tu gigih kumpul duit even b4 kitorg engaged lg...tu pn aku still budget giler2 pastikn duit mesti ade lebih...what a stressful moment...hoho...

After majlis sume settle u all sure ade feeling nk pegi honeymoon kn...everything will cost us $$$ yea...nothing free in this world babe...even u all nk honeymoon kat dlm M'sia pn kene ade $$$$!!!! ape ntah lg kalo ade feeling nk tgk negara org kn...cam aku considered so lucky cuz my honeymoon last time fully sponsored by company...muahahaha...aku akan story more about this later...dah name pn honeymoon kn...sure u all nk satu percutian yg u all x kn lupe sampai bile2...& again MAHAL X SEMESTINYE GRAND....hahahaha....x semestinye u all mesti nk stay kat hotel 5 star baru best...ape yg penting time u all spend ngan pasangan tu...kalo nk super duper grand bleh u all kene la spare duit b4 wedding tu lg...kalo x, yg ado je la jwbnye....wakakaka....

Nowadays barang sume mahal...even catering utk jamu org...wat keje kahwen ni ni la yg patut u all jdkn no.1 priority...u all sure x nk org komen mknan x cukup, mknan x sedap, air rase air paip, blk umah sakit perut kn...so, u all kene pastikan  this part must be perfect...nnt pengantin dh cam diva mknan yang ado je plak....jgn camtu ye kwn2....hehehe...

For gurlz jgn la u all bebankn bakal hubby u all ngan mintak yg bukan2...& boyz pn b'pada2 la gak...please bare in mind that pas kahwen lg mcm2 bende yg u all kene pk...trust me...aku dh lalui sume tu...u all also dh kene pk mane u all nk stay pastu...mmg org kata mati la sume bende nk kene pk skaligus...but like it or not u all kene gak ade planning for that...even u all nk sewa mane pn kene pk where to rent, brape nk kene spend utk isi umah tu...x kn u all nk umah yg ade tilam & bantal je kn...pastu imagine kalo u all pregnant plak...tu lg byk nk kene kuar duit...bleh mereng jap kpala otak....hahahaha....

Aku bebel ni sume bukan la kate i'm perfect in family planning but we've tried hard to make sure our budget x lari....to be honest aku bukan dtg dr family yg senang tp with help from my luvly hubby aku tried not be that boros...hehehe....kadang2 tangkap leleh gak tgk handbag, perfume sume...kekeke...so, hopefully x byk pn dpt la guide u all yg nk menuju ke alam umahtangga ni...(^^,)

the happiest day of my life.....