Saturday, March 26, 2011

# Welcome to HP!!!!


Guten Tag...agai, post yg agak2 basi gak la...hahaha...cam yg aku ade story b4 aku dah pn berambus dr my previous company SHELL kn....aku dapat offer from HP ngam2 pas contract aku ngan Shell expired..rezki2...Alhamdulillah....skang almost 1 month la aku dh cari makan kat HP...same kat Shell dulu, now still wat asset gak cuma scope tu lari la ckit....cam dulu keje aku asyik la chase customer & contractor, skang duduk diam2 je depan lappy attend request from client...huhu....sumtimes rase bosan tp yg penting my office skang dekat giler ngan rumah...dlm 20 minit dh bleh smpi ofis....hahahaha....the environment pn sgt2 different la ngan Shell yg cam pasar tu kadang2....muahahaha....tu yg aku rindu gak la kat Shell...pastu now x de geng2 gossip cam kak Pari dulu...aku bace gossip sorg2 je la skang...hahahaha....x kesah la, the most important thg skang aku dah dpt permanent job...yeeehaaa~~~

Friday, March 25, 2011

# Dilemma

Hi readers...as u all know aku, ibu & hubby memang dah plan to visit Tokyo this May...tp tup2 bleh plak jadi cam skang ni...bukan takat gempa & Tsunami je tp skang everybody worried pasal radiation plak...adoyai...camno ni??? at the moment we all juz tunggu & lihat je dulu...hopefully keadaan getting better la kat sane...option yg we all ade wat mase ni postpone or cancel je trus...tapi kalo cancel melayang my RM1.2k u...(T_T) sadis2....let say kalo keadaan getting better we juz proceed je la, tp maybe x dpt nk enjoy sakan...see how lar...hoho....

** kagum kuasa 1000 ngan Japanese yg sgt calm & saling tolong menolong kat sane....we pray for u...InsyaAllah everything getting much more better...Amin...

Thursday, March 24, 2011

# Majlis Kenaikan Pangkat Cik Iman ke Puan Iman


Holla readers..agak lame x m'update belog ni...mood nk wat karangan tu x dtg la plak...kekeke...actually this post pn agak2 dh nk basi la tp tetap gak share ngan u all...this year mmg b'deret la kwn2 yg nak kawen...sgt2 suke sbb maken ramai dh bleh join da club...hahaha...Alhamdulillah....

Last 2 weeks, aku & hubby gone to Penang to attend wedding Iman...actually she is my hubby punye classmate time kat uni dulu, tp cam ade aku mentioned b4 la, kwn2 hubby aku pn kwn2 aku gak since kitorg mmg 1 fakulti...harus lah kenal kn..aku & hubby decided gerak 1 day b4 the wedding...juz x nk rushing2, kesian plak kat hubby kene drive...al maklum la bini dia ni name je ade lesan tp x pnh nk drive...hahaha....we all decided stay kat Naza Talyya Seaview Hotel located kat Tanjung Bungah...motif stay sane is dekat ngan Batu Feringghi....niat di hati nk shopping DVD la konon...hahaha...1 nite stay for Superior room lbh kurg RM120 include all taxes & service charges...hotel booked via Booking.com. the hotel mmg not bad at all, agak slesa for 2 person....lbh2 lg ade seaview....mmg worth for $$$ la org kate....hehehe....

the room

view from our room

Malam tu as per our planning, terus pegi Batu Feringghi sebat DVD ngan jayenye...spent more than RM150...hahaha....esok paginye plak terus shoot ke kenduri Iman at Bukit Mertajam...Iman adelah sgt cute...b'seri2....kat sane gak jumpe la rombongan cik Kiah dr KL...hahaha....pas dah makan, posing2 ngan pengantin & sembang, aku & hubby pn mintak diri la dulu...our frens ajak la gak ronda2 Penang island tp since esoknye keje, kitorg x la join...huhu....penat mmg la penat tp sgt seronok tgk lg sorg kwn dah pun jadi wife org....Congratz Iman...Moge Kekal ke Akhir Hayat...Amin...

pelamin yg sgt nice...



KAMI yg kaki posing


the Hantarans


Sunday, March 6, 2011

# Maen Masak-Masak wif Frens~

Hi readers...yesterday my house jd markas for makan2 wif our frens...since kitorg satu2nye couple yg dh kahwen & ade umah sndr tu la decide jdkn umah kitorg markas...hehehe...actually yg plan sume ni my hubby punye member2...kitorg juz nk lepak2 makan steamboat & bbq...lbh kurg 11 org yg dtg serbu umah kitorg smlm...hehe...riuh x payah ckp la...since member2 hubby pn bleh kire member2 aku gak, so mmg seronok lepaking ngan dorg...lbh kurg dekat kul 7 baru smpi wlpn plan awal kul 5...hahahaha....seronok bile skali skala lepak ngan kwn2, sembang2, usik2, mkn2 sume la....wlpn pnt nk kemas umah sume tp x pe la, janji enjoy....k la, enjoice below picas k...thank all for coming (^^,)

the KETAM....

the BBQ~~

potato wedges & Jalapeno Cheese Dip yg paling laku...kejap je hidang dh lesap...hahaha..

jaar ngan aksi membedah buah tembikai...hahaha...

sume girang bila aai dtg...kekeke...

jaar tunjuk skill memasak, hubby jd supervisor...kekeke...

sesi distribute souvenir from German (thanks Bojan aka abg Facebook Admin)  & Hong Kong (from me & hubby)


Friday, March 4, 2011

# Fireworks @ HK Disneyland

video

Holla...enjoice the video...the fireworks mmg superb!!!!